Геймърски столове – достатъчен ли е един офис стол или си струва да инвестирате повече?

Компютърните игри са феномен и всеки запален геймър подбира внимателно оборудването си. Столовете са важен аспект на играта и изборът им трябва да се обмисли внимателно. В крайна сметка защо трябва да се мъчите на обикновен офис стол, когато има много по-практични решения?

Гейминг стол и офис стол не са едно и също

Въпреки че си приличат по много начини и понякога може да срещнете термина гейминг офис столове, което може да бъде объркващо, геймърските столове имат напълно различна ергономичност от класическите офис столове. Модерните гейминг столове са предназначени за продължително седене, когато се потапяте в света на игрите за дълги часове и не забелязвате какво се случва около вас. В сравнение с офис столовете, гейминг столовете имат много допълнителни функции и няколко опции за позициониране, така че да можете да регулирате до желания ъгъл на видимост и наклон, но също така и стабилността на тялото си по време на игра, което се осигурява основно от специалната форма на стола и размерите на облегалката или самата седалка.

Гейминг столове за взискателни хора имат различни подобрения – възглавници за лумбалния гръбнак, главата или дори система за охлаждане. Разликите са очевидни и в дизайна. За разлика от офис столовете, гейминг столовете се отличават с динамична, модерна и по-агресивна визия, често допълнена с цветови комбинации и декоративни детайли. Подсветката определено допринася за тяхната атрактивност.

Можете да видите нашата оферта от гейминг столове тук: https://www.delamart.bg/ofis-stolove#sort=most-expensive

Защо инвестирането в гейминг стол си струва

Да, признаваме, че оборудването за игри често е трудно за бюджета, но имате само един гръб, така че е разумно да се уверите, че седите възможно най-удобно и тялото ви не страда. Освен това изключителният комфорт, осигурен от гейминг столовете, се оценява не само от играчите на компютърни игри. Ако работите от вкъщи и прекарвате много време пред компютъра, със сигурност няма да се откажете от висококачествен стол с разширени възможности за регулиране, който ще облекчи болките в гърба.

Източник: Unsplash.com

Какъв бюджет да прготвите?

Както всичко друго, гейминг столове се предлагат в различни ценови диапазони. Цената зависи от вложените материали, здравината на стола и неговата товароносимост, специални технически характеристики и други параметри.

Можете да закупите детски гейминг столове или столове за начинаещи в ценовия диапазон до сто евро. Ако инвестирате в стол до около 300 евро, ще получите, в допълнение към по-високата товароносимост, редица допълнителни функции, които дори взискателните геймъри ще оценят. Столовете с цена над 300 евро наистина са пълни с технологии, често са оборудвани с високоговорители и подсветка и дори най-взискателните клиенти със сигурност ще останат доволни от тях.

Джаджи, които трябва да притежава един удобен стол за игри

Най-добрите гейминг столове ще осигурят перфектен комфорт по време на дългите часове игра на любимите ви игри и са гаранция, че няма да се изправите изтощени от тях. Както професионалните, така и страстните любители геймъри единодушно се съгласяват, че мечтаният им стол за гейминг трябва да може да се похвали със следните характеристики:

Източник: Unsplash.com

  • идеална дълбочина на седалкатанякои модели имат възможност за настройка на желаната дълбочина на седалката, например според височината на потребителя.
  • регулирането на височината на седалката, особено възможността за непрекъснато регулиране на височината, е огромен плюс, защото не ви ограничава и можете да регулирате височината на стола точно според вашите предпочитания.
  • облегалката трябва да е профилирана и да копира анатомичната структура на гръбнака ви.
  • възможността за накланяне на стола извежда гейминг сесията на по-високо ниво, тъй като намалява риска от неприятни болки в гърба.
  • подлакътник подлакътниците ви позволяват да отпуснете ръцете си по време на игра и намаляват напрежението в раменете, което прави стола удобен дори за дълго време, прекарано в една и съща поза.
  • стабилната конструкция и надеждната основа с пет колела гарантират, че столът ще се управлява добре
  • възглавница под главата и в лумбалната област повишава комфорта.
  • дишащ материал, който няма да ви кара да се потите.
  • безшумни колела с плавна работа

Геймърските столове имат много предимства пред офис столовете и ще се насладите на дълги моменти на комфорт в тях. Въпреки че цената е по-висока, комфортът си заслужава.