Какъв тип стол-хамак да изберете?

Мислите ли да си купите стол-хамак, но не знаете кой тип да изберете? Прочетете нашия блог, за да узнаете отговора на този въпрос.

Всеки от нас обича лятната почивка и релаксация в градината. Градинските хамаци ще ви осигурят място за перфектна почивка, докато приятно се люлеете. Те ще допълнят не само вашата външна градина или тераса, но и ще оживят интериора на вашия дом!

Ние разбираме от различни видове столове-хамаци

Искате ли да създадете място за релакс, където да четете любимата си книга на спокойствие или просто да се люлеете тихо в градината? Столът-хамак ще бъде чудесен избор за вас. Най-общо можем да разделим градинските столове на две категории:

• Стол-хамак с опорна точка

• Стол-хамак на стойка

Можете да използвате стол-хамак с опорна точка на тавана, особено в интериора на вашия дом. Ще стои идеално в спалнята, хола или детската стая. За окачването му ще е необходима една опорна точка на тавана на дадената стая. Важно е да фиксирате стола правилно. Люлеещият се стол на стойка има предимството, че можете да се справите без точка за закрепване, когато го монтирате. Затова е подходящ за градината, терасата или басейна. Монтажът му е бърз и лесен, а също така можете да го сгънете или транспортирате по всяко време.

Можете да намерите и градински столове с практичен сенник. Този тип е идеален избор за басейн, тъй като сенникът ще служи като защита от слънчева светлина.

Какъв материал да избера?

Много важен критерий при избора на стол-хамак е материалът, от който е изработен. Именно той решава дали вашият стол ще издържи един или повече летни сезона. Най-използваният материал несъмнено е ратанът. Голямото му предимство е издръжливостта и лесната поддръжка. Лесно се оформя, а различните плетени модели ще се впишат идеално във вашата градина. Естествените материали включват дърво. Има подобен външен вид на ратана, но е по-взискателен за поддръжка. Столовете-хамаци от пластмаса са сред по-достъпните и можете да ги намерите в различни цветове, но не впечатляват с изкуствения си вид. Вътрешните столове за хамак се състоят от дървен дистанционер и приятен памучен материал.

Важна ли е товароносимостта на стола?

Столовете-хамаци на стойка са с висококачествена стоманена конструкция, която осигурява стабилността на цялото кресло. По правило такива кресла могат да издържат натоварвания до 130 кг. Разбира се, правилното монтиране е особено важно при окачване на стол на опорна точка. Ако вътрешният стол е монтиран правилно, той може да издържи товароносимост до декларираните 120 кг.

Какъв цвят е на мода в момента?

Сред най-популярните цветови варианти без съмнение е елегантният черен цвят. Предимството му е, че можете лесно да го комбинирате с други градински мебели. Напоследък към кафявият или сивият цвят също се проявява повече интерес. Въпреки това, не се страхувайте да използвате бял цвят, който лесно се слива с околната среда.

Пространството е от решаващо значение

Важен критерий при избора на стол-хамак е основно пространството, където искате да го поставите. Важно е да имате предвид този фактор, особено когато използвате стол-хамак на закрито. Когато се люлеете, имате нужда от много място, така че поставете стола там, където нямате много мебели, които лесно можете да повредите или ударите. С градинските столове-хамаци е малко по-лесно, но на малка тераса или градина столът-хамак може да разсейва.

Полезни аксесоари

Някои видове столове-хамаци имат и практични аксесоари, които могат да бъдат полезни, докато си почивате в градината. Интелигентният джоб за книга или очила е страхотен аксесоар към стола-хамак от плат. Важни са и удобните и подвижни възглавници, които лесно се перат. Практичен сенник, който ви предпазва от слънцето в горещите летни дни, също е полезен.

Какви са основните характеристики на столовете-хамаци?

• Перфектна почивка и релакс

• Използвайте ги не само на открито, но и на закрито

• Модерен дизайн в различни цветове

• Бърз и лесен монтаж

• Достатъчна стабилност и товароносимост

Открийте нова форма на релакс!

Столовете-хамаци представляват модерна мебел за всички, които обичат да се увличат от сладкото опиянение на релакса. Открийте тази нова форма на релаксация и изберете от нашата широка гама хамаци, подходящи както за външна, така и за вътрешна употреба.