Шезлонги - най-популярното допълнение към градината или терасата

Възползвайте се пълноценно от вашата градина или тераса и се насладете на безгрижни моменти на удобен шезлонг. Ние ще ви насочим на какво да се спрете при покупка и кои градински шезлонги са най-популярни. Почерпете вдъхновение и създайте за себе си релаксиращ кът, където можете да се насладите на хубава книга, да пиете кафе или просто да се попечете.

Перфектен комфорт в градината или вилата точно за вас

Всеки от нас има различна представа за това как трябва да изглежда перфектният релакс. Градинските шезлонги се произвеждат в различни дизайни, някои дори с наистина добре обмислени практични приспособления, които осигуряват перфектен комфорт във всички аспекти, така че всеки ще намери нещо за себе си.

Градинският шезлонг обаче трябва да е не само устойчив на атмосферни влияния, ако се постави на открито, но и удобен, да има естетически ефект и да хармонира с други градински мебели. Ако не го купувате като част от комплект, добро решение е да се спрете на неутрални цветове, които лесно се комбинират с друго оборудване и са подходящи както за модерни, така и за класически градини.

Нашият съвет: можете да намерите практични и стилни градински мебели тук: https://www.delamart.bg/gradinski-mebeli

Кои са най-популярните видове градински шезлонги?

Изискванията към шезлонгите са различни. Можете, например, да избирате от много видове шезлонги за един човек, както и да откриете градински шезлонги за двама. Освен това можете да изберете регулируем градински шезлонг, благодарение на който няма да имате проблем да нагласяте позицията на шезлонга според нуждите си, или пък фиксиран модел. От съществено значение е легналото положение да е ергономично.

Някои модели са оборудвани със сенник или чадър, други са без. Единствено от вашите предпочитания и оборудването, което вече имате, зависи кое ще бъде по-доброто решение за вашата градина. Ако често ви се налага да транспортирате шезлонга на различни места, например да го вземете със себе си на почивка, лекият сгъваем модел е точното нещо за вас. Като алтернатива можете да помислите за модел на колелца, което улеснява пренасянето.

За по-взискателните, които очакват повече от шезлонга, решението е градински шезлонг с функция люлка, на който можете да се люлеете в легнало положение или сгъваем градински шезлонг с масичка в модерен дизайн, който изпълнява функцията на стол, има защита от слънцето и същевременно маса в същия дизайн, на която можете да поставите напитката си.

Практически съвети при избора на удобен градински шезлонг

На първо място, съсредоточете се върху товароносимостта. Изберете модел, който лесно може да побере и най-тежкия член на семейството. По подразбиране шезлонгите са адаптирани към 120 кг, но по-малките, леки и преносими модели може да са по-подходящи за по-леки и дребни хора, така че тези данни са много важни. Освен това трябва да се внимава материалът на шезлонга да е достатъчно устойчив на дъжд и слънце, но също и на разтягане и пилинг, така че покривалото да не избледнява веднага на слънце и да не се деформира под тежестта на лежащия човек.

Как да се грижим за градинските шезлонги

Както всяка градинска мебел, градинските шезлонги се нуждаят от вашето внимание, за да ви служат дълго време. Поддръжката зависи основно от материала, от който е изработен градинският шезлонг. Дървената конструкция трябва да се омаслява редовно, за да не изсъхне дървото. Металните градински шезлонги трябва да се проверят на фугите. Обикновено са покрити с антикорозионно покритие, което ги прави достатъчно издръжливи и не изискват сложна поддръжка. Ратановите модели също са лесни за използване, ако се запрашат или замърсят, просто ги избършете с влажна микрофибърна кърпа и изперете възглавниците и калъфките.

След сезона е препоръчително шезлонгите да се приберат в градинската барака или гараж, за да не се излагат ненужно на студ, слана и лошо време.